Τοποθετήθηκε και ο τρίτος εξωτερικός απινιδωτής στο Δήμο Φαιστού

1070

Η Δημοτική Επιχείρηση «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε . ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ», ενισχύοντας τη δημόσια υγεία αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός, Γιώργος Μερωνιανάκης, να προσφέρει στους πολίτες πρόσβαση σε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.
«Τι είναι όμως οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (AEDs);
Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED) είναι μια φορητή συσκευή που εφαρμόζεται για να χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση (απινίδωση) στη καρδιά, ώστε να αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.
Εάν η καρδιά απινιδωθεί γρήγορα με έναν AED, μπορεί να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Εάν όμως, η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, αυτή η μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία.. .Χάρη στα AEDs ο αριθμός θανάτων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή έχει μειωθεί σημαντικά ανά έτος. Το Δ.Σ. της εταιρείας «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε. ΟΤΑ» παρέχει τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.
Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν : ένας απινιδωτής στην Φαιστό, ένας στο Καλαμάκι και θα τοποθετηθεί ένας ακόμα πριν λίγο, στον Κόκκινο Πύργο, στην πιτσαρία ΑΜΜΟΣ, δίπλα στο χώρο που βρίσκεται ο ναυαγοσώστη…
Πολλή σημαντική είναι και η εκπόνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ακολουθήσει για τους δημότες μας, με την συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Μοιρών. Η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά τους! Αυτές οι πολιτικές αποτελούν ουσιαστική επένδυση για την αναβάθμιση και τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος Υγείας!