Συνεχίζει τον αγώνα η Επιτροπή Αγροτών Τυμπακίου

340

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου χαιρετίζει τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη που παλεύουν για την επιβίωσή τους στα μπλόκα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις! Η δύναμή μας είναι στην οργάνωσή μας, τον συντονισμό μας σε όλη τη Κρήτη με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους, πανελλαδικά με την Πανελλαδική Επτιροπή των Μπλόκων, στην αλληλεγγύη από τα εργατικά σωματεία! Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους από το Τυμπάκι και το Αμάρι που κινητοποιήθηκαν στις Μάντρες!

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου δε βρήκε να πει κουβέντα στήριξης στον αγώνα που δίνουμε, τα ίδια του τα μέλη, να χαιρετίσει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Κρήτη, να καταδικάσει τα αγροτοδικία που στήνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλία! Έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει, όπως άθλιες προεκλογικές φιέστες για τον Περιφερειάρχη!

Καλούμε τους συναδέλφους βιοπαλαιστές παραγωγούς να ενισχύσουν την Επιτροπή Αγώνα, τις κινητοποιήσεις! Ό,τι κατακτήθηκε ήταν μέσα από αγώνες, όπως το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, έστω και κάτω από τα αιτήματά μας!

Παλεύουμε για:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα για όλο τον χρόνο, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
  • Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ώστε να πάψουν ν’ αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σάββατο 09/02 συμμετοχή στο μπλόκο στις Μάντρες Αμαρίου στις 11π.μ.