Σε ένα παρεκκλήσιο η Σύναξη όλων των Αγίων της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας

641

Η πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου εκάστου έτους, είναι η ημέρα εορτής όλων των Αγίων της Μεσαράς, «Πάντων των εν Γορτύνη και Αρκαδία διαλαμψάντων Αγίων».

Ο θεμέλιος λίθος του τέθηκε από το Σεβ. κ. Μακάριο το 2009, ανεγέρθηκε με δωρεές και συνδρομή ευσεβών χριστιανών, με τη φροντίδα των π. Ιωάννου Φραγκάκη, Βασιλείου Κοκαράκη, Εφημερίων, Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και συνεργατών του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου Μοιρών και της τεχνικής Υπηρεσίας της Ι. Μητροπόλεως.

Την ημέρα, λοιπόν, της μνήμης τους, 3 Μαΐου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, τέλεσε τα ι. εγκαίνια του παρεκκλησίου στο όνομά τους, το οποίο ανεγέρθηκε στην αυλή του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου Μοιρών και επί της οδού Αγ. Γεωργίου.

Εγκαινιαστές και δωρητές του νέου Ι. Ναού ήσαν αρκετοί συμπολίτες μας με προεξάρχοντα τον ιατρό κ. Φανούριο Τουπάκη, τα ονόματα των οποίων, κατά την τάξη της Εκκλησίας, θα μνημονεύονται κατά τις Θ. Λειτουργίες.

Ο χώρος του νέου Ι. Ναού ήταν απαραίτητος για να εξυπηρετήσει τις καθημερινώς τελούμενες ακολουθίες του Ι. Μ. Ν. Αγ. Γεωργίου Μοιρών καθώς και το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Την Κυριακή που μας πέρασε, πρώτη Κυριακή του Μαΐου, το εκκλησάκι λειτουργήθηκε και πάλι, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου.