Προβλήματα δημιουργούν τα φουρνέλα για το δρόμο Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα! Διαμαρτυρία πολιτών…

3119

Πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή διαμαρτυρία πολιτών της Αγίας Βαρβάρας  για τις εκρήξεις που πραγματοποιούνται στον υπό κατασκευή δρόμο Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα:

Κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, διαμαρτύρονται έντονα για τις ισχυρές εκρήξεις που πραγματοποιούνται για εκβραχισμό στο  υπό κατασκευή τμήμα του δρόμου Ηράκλειο -Μεσαρά, με αποτέλεσμα  τη δόνηση των σπιτιών τους, τη δημιουργία ρωγμών και πιθανών προβλημάτων στατικότητας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δεχθεί από την ανάδοχο εταιρεία ότι η ένταση των εκρήξεων θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, αυτό δεν τηρείται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  1. Τα σπίτια τους έχουν καταπονηθεί από τις μέχρι τώρα δονήσεις, αποτέλεσμα των ισχυρών εκρήξεων που έχουν γίνει, με άγνωστη συμπεριφορά σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.
  2. To εναπομείναν τμήμα του πετρώματος – βράχου προς θραύση είναι αρκετά μεγάλο.
  3. Με την υπάρχουσα κατάσταση έχει διασαλευθεί η ψυχική ηρεμία των οικογενειών τους.

ζητούν την παρέμβαση των υπεύθυνων Υπηρεσιών της Πολιτείας για άμεση λύση του προβλήματος,  με τη μείωση της έντασης των εκρήξεων ώστε να μη δονούνται τα σπίτια τους, ή με επιλογή άλλου τρόπου τεμαχισμού του πετρώματος – βράχου.

Ο Ο Διευθυντής των Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ  κ. Αγαπάκης έλαβε γνώση για το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα γίνουν οι ανάλογες συστάσεις στην ανάδοχο εταιρεία ώστε το έργο να προχωρήσει χωρίς να επιβαρύνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

(Φωτογραφία: Αρχείο)