Οι προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας

1142

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουν τα εννέα τάγματα των Αγγέλων : Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι. Το δέκατο τάγμα ήταν  του Εωσφόρου, ο οποίος επειδή ήταν πολύ περήφανος έπεσε και τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι  άγγελοι που τον ακολούθησαν έγιναν δαίμονες. Οι πιο γνωστοί σε όλους μας είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ οι οποίοι μέσα στην Αγία Γραφή αναφέρονται αρκετές φορές ότι εμφανίζονται  σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με σκοπό να τους μεταφέρουν κάποιο θεόσταλτο  μήνυμα  Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ταξιάρχης Μιχαήλ είναι  και ο προστάτης της Πατρίδας μας.

Την ημέρα της γιορτής των Αρχαγγέλων γιορτάζει και η Πολεμική μας  Αεροπορία. Οι αεροπόροι μας σαν φύλακες άγγελοι πετούν, μας σκεπάζουν και μας προστατεύουν με την παρουσία τους. Διαφυλάττουν  τόσο την εδαφική  όσο και την εναέρια ακεραιότητα της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας σε όποιον την επιβουλεύεται, ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους ώστε υνα την υπερασπιστούν.  Οι Αρχάγγελοι να τους προστατεύουν, να τους φωτίζουν και να τους ενδυναμώνουν στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Εύχομαι ο δικός μας καλός  άγγελος να βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας χαρίζοντάς μας δύναμη  και προστασία από κάθε άσχημη στιγμή της ζωής μας.