Οι καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος» αξιολογούν τα θέματα των πανελλαδικών στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών

199

Οι καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος» αξιολογούν τα θέματα των πανελλαδικών στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών.

Γενικό Σχόλιο:

Τα σημερινά θέματα (12.06.2018) στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν είχαν ιδιαίτερες παγίδες. Τα θέματα κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται γενικά ευκολότερα από άλλες χρονιές και οι σωστά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να αριστεύσουν.

Αναλυτικά:

Θέμα Α:

Θεωρία απλή και αναμενόμενη, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Θέμα Β:

Στο Β1 η συμπλήρωση κενών δε θα προβληματίσει ιδιαίτερα τους υποψηφίους. Το Β2 απαιτούσε αρκετά καλή κατανόηση της ύλης των υποπρογραμμάτων (κεφ.10).

Θέμα Γ:

Άσκηση δομής επανάληψης με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων και βασικές επεξεργασίες (μέγιστο, πλήθος..). Μοναδικό ίσως σημείο προσοχής στη δομή επιλογής η περίπτωση που ο αριθμός των επισκέψεων ήταν 0.

Θέμα Δ:

Άσκηση με χρήση και επεξεργασία πινάκων (άθροισμα ανά γραμμή, ταξινόμηση με ισοβαθμία) και δημιουργία υποπρογράμματος. Απαιτούσε προσεκτικό διάβασμα της εκφώνησης και χρειάζονταν προσοχή στην εισαγωγή δεδομένων στον πίνακα ΒΑΘ.

 

Δείτε τις απαντήσεις των σημερινών θεμάτων των πανελλαδικών στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εδώ

 

Δείτε τις εκφωνήσεις των θεμάτων εδώ..

Αξιολόγηση: Μυρτάκης Μιχάλης

Εκπαιδευτική Ομάδα Τομέα Πληροφορικής:

Μυρτάκης Μιχάλης

Κατσάνη -Γερωνυμάκη Κατερίνα