ΝΕΡΟ ZARO’S: Αύξηση-ρεκόρ 15,5% στον κύκλο εργασιών για το 2018

187

Ενίσχυση μεριδίου στην εσωτερική αγορά και αύξηση εξαγωγών 43,5%

Με αύξηση-ρεκόρ στον τζίρο και περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου του στην ελληνική αγορά, έκλεισε το 2018 το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S, συνεχίζοντας την πορεία δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2018 ανήλθε σε €13.634 εκ έναντι €11.807 εκ. κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μια μεγάλη αύξηση 15,5%.

Η συνεχής οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας συνδέεται άμεσα με την καθιέρωση του ZARO’S στις κορυφαίες, βάσει μεριδίου αγοράς, ελληνικές εταιρείες εμφιαλωμένου νερού, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών με επέκταση σε νέες αγορές. Την ίδια στιγμή, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν περαιτέρω βελτίωση και ανήλθαν στα €2.400 εκ.

Παράλληλα, η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνει δυναμικά την εξαγωγική της δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, σημειώνοντας αύξηση 43,5%  στις εξαγωγές για το 2018. Το ZARO’S εξάγεται πλέον σε 14 χώρες, ανάμεσά τους ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ και η Κίνα.

Τη θετική αυτή πορεία επισφράγισε μια ακόμη παγκόσμια αναγνώριση για την ποιότητα και τη γεύση του ZARO’S, το οποίο ήταν η μοναδική ελληνική παρουσία στη λίστα με τα 80 καλύτερα νερά του κόσμου του “Fine Waters” που θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες παγκοσμίως. Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης του  ZARO’S ως το «Καλύτερο Εμφιαλωμένο Νερό του Κόσμου» στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting για το 2017.

Σχετικά με το ZAROS:

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO’S εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., η οποία από το 1980 έχει ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα πλησίον του χωριού Ζαρός, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Το νερό προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και χαρακτηρίζεται από άριστη φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα καθώς και εξαιρετική σταθερότητα. Μάλιστα, η πηγή Αμάτι αποτελεί τη μοναδική πηγή Φυσικού Μεταλλικού Νερού στην Κρήτη. Παράλληλα, το ZAROS έχει αποσπάσει για την ποιότητά του πληθώρα διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.