Κλειστά από την 30η Μαΐου τα σφαγεία του Ασημίου! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σήμερα στους Αγίους Δέκα

546

Την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκάλεσε η είδηση ότι τα Δημοτικά Σφαγεία Ασημίου είναι κλειστά από την 30η Μαΐου 2019.

Μάλιστα σήμερα Τετάρτη στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα σφαγεία, έξω από το Δημαρχείο των Αγίων Δέκα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Σφαγείο Ασημίου, παραμένει κλειστό από τις 30 Μαΐου, χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει αποσαφηνίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας τόσο στους εκτροφείς, κτηνοτρόφους, σφαγείς, κρεοπώλες, όσο και στους κρεοτοπαραγωγούς, καθώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κλάδος, είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Ρέθυμνο, όπου λειτουργούν τα πιο κοντινά σφαγεία.

Το ΕΚΗ στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Σφαγεία Ασημίου, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί, στους Αγ. Δέκα, έξω από το Δημαρχείο, όπου θα συγκεντρωθούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας εργαζόμενοι των Σφαγείων, παραγωγοί και κρεοπώλες, με μοναδικό αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Γορτυνας, με έδρα το Ασήμι.

Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς επεσήμανε ότι «θεωρούμε πως η λειτουργία των Σφαγείων των Δήμων Γορτυνας και Φαιστού, θα πρέπει να στηριχθεί από την Περιφέρεια και τους τοπικούς Ο.Τ.Α. προς όφελος όλων των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Κρήτης, αφού ΚΑΙ ο νομός Λασιθίου εξυπηρετείται από τα συγκεκριμένα Σφαγεία.