Ευχαριστήρια επιστολή του Δασκάλου Γεωργίου Παπαδάκη…

441

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, απέραντη ευγνωμοσύνη, αγάπη και σεβασμό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την ευγενική πράξη σας, να τιμήσετε και βραβεύσετε την 32χρονη συνεχή παιδαγωγική υπηρεσία και προσφορά μου στο1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κυρίλλου – την 9η Ιουλίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου ένδοξου ιερομάρτυρος Κυρίλλου, Επισκόπου Γορτύνης του θαυματουργού, πολιούχου του χωριού μας!

Τα λόγια αποδείχτηκαν ιδιαίτερα φτωχά, προκειμένου να αποτυπώσουν τα συναισθήματά μου εκείνη τη μοναδική στιγμή, όταν έκπληκτος, κλίθηκα να προσέλθω για βράβευση, από τους ιερουργούντες Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και Σμύρνης Βαρθολομαίο με την πρωτοβουλία και παρουσία του σεβαστού φίλου ιερέα της ενορίας μας, Πρωτοπρεσβύτερου κ. Μιχαήλ Τυράκη!

Τα βραβεία συμβολικά, ανθρώπινα, επίκαιρα με τη σεπτή εικόνα του εορτάζοντος Αγίου Κυρίλλου να δεσπόζει, κοσμώντας με.

Τα λόγια φλογερά, συγκινητικά, τιμητικά, γενναία, μοναδικά με τη χαρακτηριστική φράση: «…Ες αεί ευγνώμονες και ευχέτες διάπυροι προς Κύριον» να συγκλονίζει, υπερευγωμονώντας με!

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη.

Σας είμαι ευγνώμων για την επιβράβευση, την αναγνώριση, τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε!

Μαζί με τις ευχαριστίες μας, καταθέτουμε και τα άνθη της αγνής καρδιάς μας ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης αλλά και ως ελάχιστο δείγμα τιμής στις ιερές μορφές σας.

Οι πολιούχοι Άγιοί μας Κύριλλος και Ευμένιος, ας μας φωτίζουν, ας μας οδηγούν πάντα με υγεία στο δρόμο του ΧΡΙΣΤΟΥ.

Τελειώνοντας το εκπαιδευτικό μου ταξίδι στον Άγιο Κύριλλο, αφήνω σε όλους την αγάπη μου, την εκτίμησή μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους του χωριού, στους γονείς και στους μαθητές μου – από τη Μιαμού, τη Μονή Απεζανών, τον Γέρο Κάμπο, τη Γέργερη, την Αλβανία κ.ά – για τη συνεργασία, τη στήριξη, την εμπιστοσύνη επί σειρά ετών, επίσης το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του χωριού, τους εκάστοτε προϊσταμένους, Δ/ντες Π.Ε., Σχολικούς Συμβούλους, τους φίλους συναδέλφους για την άριστη συνεργασία, καθώς και τον Δήμαρχο Βιάννου και νέο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παύλο Μπαριτάκη για την παρουσία και τις ευχές του, τους συλλειτουργούντες ιερείς, τους εκάστοτε Κοινοτικούς και Δημοτικούς άρχοντες που βοήθησαν στη συντήρηση και λειτουργία του Σχολείου, όλο τον κόσμο που με αγκάλιασε με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα τα παιδάκια που ήταν δίπλα μου – πραγματικό κόσμημα σε όλη την εκδήλωση!

Όπως όλοι έχετε καταλάβει, ένα κομμάτι της ψυχής μου θα βρίσκεται πάντα στον Άγιο Κύριλλο.

Τα βιώματα, οι στιγμές, τα συναισθήματα που ζήσαμε θα μας ακολουθούν. Απευθυνόμενος στα πνευματικά μου παιδιά, στους μαθητές και μαθήτριες μου, θα ‘θελα να θυμούνται αυτά που μάθαμε μαζί, να ασκούνται στην αρετή, οι επιτυχίες τους θα είναι και δικές μας και οι πρόοδός τους θα φτάνει μέχρι τις καρδιές μας!

Σας εύχομαι ολόψυχα να σας χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός υγεία και να πορεύεστε με επιτυχία στο δρόμο της ζωής.

Να σας χαρακτηρίζει πάντα η απλότητα, σεμνότητα και η αληθινή αγάπη!

Τέλος, παρακαλώ να δεχτείτε όλοι τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Από τα βάθη της καρδιάς μου και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Με εκτίμηση ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κυρίλλου

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ