Ένα Σαββατοκύριακο όνειρο με πολλές διακρίσεις για τους αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς

194

Στο κλειστό γυμναστήριο Παιανίας διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών στο Ξίφος Μονομαχίας με τη συμμετοχή 113 ξιφομάχων απ όλη την Ελλάδα.
Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς συμμετείχε με 6 ξιφομάχους οι οποίοι αφού πέρασαν όλοι το πρώτο γύρο έπαιξαν για τους 64.

Ο 15χρονος Μπουχαλακης Ανδρέας δε κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο Καρακασιλιωτη (ΠΑΟ ) και κατέλαβε την 78η θέση.
Ο Αειθαλής Χαριστακης Μιχάλης που η εμπειρία του και η οξυδερκεια του ήταν τα όπλα του στους αγώνες μιας και δεν προπονείται όσο χρειάζεται (ζει οικογενειακως στον Άγιο Νικόλαο ) δε κατάφερε να περάσει το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Αβραμιδης (Κορδελιο)και κατέλαβε την 61 η θέση.
Οι υπόλοιποι 4 αφού νίκησαν τους αντιπάλους τους μπήκαν 32 και νικώντας ξανά όλοι πέρασαν στους 16 καλύτερους αθλητές.
Η μοίρα και η βαθμολογία όμως έφεραν αντιμέτωπος για την 8αδα τους 2 μικρούς μεταξύ τους Γρηγοριαδης Γιάννης εναντίον Χατζηγεωργίου Νίκου με το πρώτο να περνάει στην 8αδα αλλά ο Χατζηγεωργιου είναι αυτός που με τη 15 η τελική θέση κατάφερε να αναρριχηθεί στην 13 θέση της γενικής κατάταξης της Ελλάδας και να είναι ο μοναδικός έφηβος στη πρώτη 16αδα της χρονιάς.
Αλλά και ο Γρηγοριαδης ο Παύλος ο οποίος έχασε 15-14 από τον παλιό πρωταθλητή Πέτρου (Καρδιανη) δεν κατάφερε να περάσει στην 8αδα και κατέλαβε την 16η θέση έτσι ο προπονητής της ομάδας κος Φουστανακης Δημήτρης είδε 2 αθλητές του να προσπαθούν να μπουν στη πρώτη τετράδα του Πανελληνιου πρωταθλήματος.

Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της ΑΛΜΕΣΣΑΡΑΣ.

Ο έμπειρος Καββαδίας Νο 1 Στην Ελλάδα ήταν αυτός που ο 14χρονος Γρηγοριαδης Γιάννης στάθηκε απέναντι του ίσος προς ίσο με το πρώτο να μπαίνει στα μετάλλια και τον ξιφομάχο της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαρας να καταλαμβάνει την 6η θέση και να είναι ο μόνος έφηβος στην 8αδα και με το Χατζηγεωργίου οι μόνοι στη 16αδα.
Ο Στέλιος Φουστανακης όμως δε σταμάτησε.

Αφού νίκησε το Φιλιππουση μπήκε στους 4 και για ένα πόντο (15-14) έχασε από το μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδος Καββαδία) την είσοδο του στο τελικό.

Η τελική 3η θέση βρίσκει το νεαρό αθλητή με τη λήξη της φετινής χρονιάς να φιγουράρει στη 4η θέση της γενικής Πανελλήνιας κατάταξης!
Με τις εκπληκτικές αυτές θέσεις τη Κυριακή η ΑΛΜ ξεκίνησε τα ομαδικά σαν Νο 1 της αρχικής κατάταξης και νικώντας τον Μ Αλέξανδρο πέρασε στους 8. Στη συνέχεια αφού κατάφερε σχετικά εύκολα να περάσει το εμπόδιο του Αρίστον Παιανίας βρέθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Με το Φουστανακη Στέλιο Γρηγοριαδη Παύλο Χατζηγεωργίου Νίκο και Γρηγοριαδη Γιάννη δε κατάφερε στις λεπτομέρειες να νικήσει τη πολύ πιο έμπειρη ομάδα του ΟΞΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (μετέπειτα πρωταθλήτρια ) και ηττήθηκε 45-41. ..
Στο μικρό τελικό απέναντι από την ομάδα της Βικτώρια που κι αυτή προέταξε την εμπειρία δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο χάνοντας 45 -37.
Η 4η θέση ανάμεσα σε 19 ομάδες αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και μια μεγάλη ελπίδα για το αύριο.
Ο προπονητής της ομάδας εξήρε την απόδοση το χαρακτήρα και την δυναμική των αθλητών του και μιλάει ίσως για την μεγαλύτερη και πιο ελπιδοφόρα εμφάνιση αθλητών του.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά όπως και στην προπονήτρια μας κα Ξαγοραρακη Φανή για την μεγάλη βοήθεια στους αθλητές μας όλη αυτή τη περίοδο
Το Δ.Σ συγχαίρει αθλητές και προπονητές για τις επιτυχίες αυτές και ευχαριστεί την κοινοπραξία ANEK-BLUE STAR FERRΙΕS για την χορηγία και την ασφαλή και γρήγορη μετάβαση και αυτής της αποστολής στο Πειραιά.