Ανασχηματισμός της πλακάς και της σκοπιμότητας

207

Του Τίτου Ταγαράκη*

Συνηθίζεται τουλάχιστο τα μεταπολιτευτικά χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, να προχωρούν σε ανασχηματισμό, στην τελευταία ευθεία προ των εκλογών, με σκοπό την επιτάχυνση ή ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

O Πρωθυπουργός με τον μικρής κλίμακας πρόσφατο ανασχηματισμό του, αφού εκτός την αντικατάσταση των υποψηφίων Δημάρχων της κυβέρνησης, την κάλυψη του Υπουργού Εξωτερικών από τον αναπληρωτή του και την επιπλέον τοποθέτηση τριών αχρείαστων υφυπουργών, με μόνο σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της ήδη πολυμελούς κυβέρνησης), δηλαδή   της ιδιαιτέρας του Κυβερνητικού εκπροσώπου και δύο «απότακτων» του ΠΑΣΟΚ, μας είπε καθαρά πως ο ανασχηματισμός του δεν έχει σχέση με επιτάχυνση ή ολοκλήρωση του ανύπαρκτου άλλωστε κυβερνητικού έργου και πως ο ίδιος τόχει χωνέψει ότι οι εκλογές χάθηκαν.

Είχε ακουστεί βέβαια πριν πως, ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα ήταν ευρύτατος, όμως, ο πονηρός Πρωθυπουργός μας, επέλεξε να μη ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, γιατί ξέρει πως θα βρωμίσουν και να μην ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα, ήταν βέβαιος πως θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα και πιθανότατα έριδες μεταξύ της  ήδη κοινοβουλευτικής του ομάδος μειοψηφίας.

Παράλληλα, συνεπής στην προσφιλή του τακτική, λεηλασίας και διάλυσης των μικρότερων Κομμάτων  της Βουλής (ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ), λες και ο δικομματισμός δεν έχει καταστρέψει την Ελλάδα, γιατί πίστεψε πως με το σαθρό επιχείρημα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, ήλθε και η ώρα του ΚΙΝΑΛ, άλλωστε ο στενός συνεργάτης του Βερναρδάκης το ομολόγησε δημόσια.

Υφυπουργοποίησε λοιπόν δύο δευτερεύοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μάλιστα μέχρι πρότινος ΥΒΡΙΣΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ, άτομα που έγιναν συγκυριακά βουλευτές ελέω ΓΑΠ, που γνώριζαν πως δεν είχαν  καμιά προοπτική πλέον στο ΠΑΣΟΚ, ανθρώπους χωρίς ιδεολογική βάση, θεωρώντας εαυτούς αδικημένους και γι αυτό αποστασιοποιηθέντες, ο ένας (Μωραϊτης) γιατί ζήτησε και δεν επελέγη  μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και γιατί έχασε την πρωτιά στην Αιτολοακαρνανία  και ο άλλος (Τόλκας) γιατί ζήτησε και δεν έγινε Γραμματέας του Φορέα, αλλά και απερρίφθη το αίτημα του να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Να την βράσω αυτή την ιδεολογία !!!!!!

Για του λόγου το αληθές περί ΥΒΡΙΣΤΗ, χωρίς βεβαίως να έχει άδικο για όσα έλεγε στο face book:

 

Ο ίδιος είχε επίσης αναφέρει:

Στις 30-5-2017 είχε αναφέρει στην κυβέρνηση αξίζουν τρία Οσκαρ: της αποτυχίας, του τυχοδιωκτισμού και του διχασμού.

Στις 30-3-2017 τους οδηγεί ο Τυχοδιωκτισμός. Ολα τα επώδυνα μέτρα έχουν την υπογραφή τους.

Στις 13-2-2017 Ανέκδοτο η διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης.

Αυτά είναι άραγε τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να γίνει υφυπουργός…  κ. Πρωθυπουργέ να τους χαίρεστε. Ο ανασχηματισμός σας πάντως  είναι της πλάκας και της σκοπιμότητας.

* Ο Τίτος Ταγαράκης είναι Επίτιμος Δικηγόρος, τ. Προέδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου