Αναπληρώτρια Δασκάλα στο Ρέθυμνο ενημερώνει τους γονείς της τάξης της γιατί απεργεί…

4158

Γράφει η αναπληρώτρια Δασκάλα Φωτεινή Λαχανοπούλου

Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφιστεί ένα νέο και πολύ άδικο σύστημα με το οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών και οι διορισμοί στα σχολεία από εδώ και πέρα.

Το σύστημα αυτό είναι απαράδεκτο για όλους εμάς που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε με συμβάσεις, γιατί υποτιμά και περιορίζει την συνολική προϋπηρεσία μας (η οποία αποτελεί κομμάτι της ζωής μας) και απαξιώνει τις γνώσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα από το πτυχίο μας, αφού μας αναγκάζει να πληρώσουμε για επιπλέον ακαδημαϊκά προσόντα προκειμένου να καταφέρουμε να εργαστούμε. Με το νέο αυτό σύστημα το δημόσιο σχολείο θα γίνει ένας χώρος ανασφάλειας και ανταγωνισμού, αφού όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, αντί να είμαστε εστιασμένοι στο απαιτητικό έργο μας για τα παιδιά σας και να επιμορφωνόμαστε από τις υπηρεσίες και τους συμβούλους μας ώστε να εξελισσόμαστε ισότιμα και σταθερά (έχουν και αυτόν τον ρόλο), από εδώ και πέρα θα πρέπει να ψάχνουμε και να αγοράζουμε συνεχώς νέα ακαδημαϊκά προσόντα, ανώτερα ή περισσότερα από αυτά των συναδέλφων μας, για να είμαστε σε θέση να δουλέψουμε και την επόμενη σχολική χρονιά.
Ως αναπληρώτρια επί σειρά ετών αλλά και ως εκπαιδευτικός που πονάει το σχολείο και τους μαθητές της, σας ενημερώνω ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1/2019, θα συμμετέχω στην πανελλαδική απεργία και επιφυλάσσομαι να συμμετάσχω και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις και απεργίες που θα αποφασιστούν στο επόμενο διάστημα ενάντια σ’ αυτό το σύστημα, ώστε να υπερασπιστώ το επάγγελμά μου και την ποιότητα της ελληνικής δημόσιας παιδείας.
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξέρω ότι κατανοείτε τη θέση μου και είστε με το μέρος μας, γιατί όπως καταλαβαίνετε, αν αφήσουμε να περάσει αυτό το σύστημα, η εκπαίδευση των παιδιών σας θα χειροτερεύσει αισθητά. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση χρειαστείτε.

Η δασκάλα της τάξης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ