Υλικά
4 φλιτζάνια ρακή
6 κουταλιές μέλι
3 ξυλάκια κανέλας
6 ολόκληρα γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγη ώρα ώστε να βγουν τα αρώματά τους.
Μετά από 2-3 λεπτά και προσθέσουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά (για να διαλυθεί το μέλι) και προσθέτουμε η ρακή.
Προσέχουμε να μη βράσει, έτσι κρατάμε τη φωτιά πολύ χαμηλά.
Σε 3 λεπτά είμαστε έτοιμοι!
(Προσοχή, όταν ζεσταίνουμε οινοπνευματώδη να μη δυναμώσουμε την ένταση της φωτιάς και δημιουργήσουμε πυρκαγιά…!)
Σερβίρουμε σε μικρά σφηνάκια.
Πηγή: thessalonikiartsandculture.gr