Υλικά
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 φλ κουσκούς
4 μικρά φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
αλάτι
πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
Ξύνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι με έναν τρίφτη και κρατάμε 2 λωρίδες ξύσμα.
Ψιλοκόβουμε το ξύσμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κουσκούς και 1 φλ ζεστό νερό, καλύπτουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση.
Κόβουμε το μισό σε 4 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Στίβουμε το υπόλοιπο πορτοκάλι και το λεμόνι μας.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Αλείφουμε το κάθε φιλέτο, και από τις δύο πλευρές, με το μείγμα χυμό λεμόνι-πορτοκάλι.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με το μείγμα μπαχαρικών και 1/4 κ.γ. αλάτι και τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με συνοδεία φέτες πορτοκαλιού και κουσκούς.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr