Βραβείο στη μνήμη της Βιργινίας…

1440

Μια ωραία πρωτοβουλία πήρε ο ΕΣΔΑΚ για να τιμήσει ένα στέλεχος που προσέφερε πολλά στον οργανισμό, στον σχεδιασμό και στις μελέτες που εκπόνησε για την Κρήτη. Την αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη. Με εισήγηση του προέδρου του Χάρη Μαμουλάκη θεσπίζεται ετήσιο βραβείο «Βιργινία Μανασάκη».

Οπως τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης «η Βιργινία Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας και στέλεχος του ΕΣΔΑΚ έφυγε τόσο νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας πίσω, παρά το νεαρό της ηλικίας της, σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο εδώ στον ΕΣΔΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η όρεξη της για ζωή και προσφορά αλλά κυρίως η αγάπη της για τη μόρφωση και η ακούραστη ενασχόλησή της με το πολυσχιδές αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων, έδωσε το έναυσμα για τη θέσπιση από τον ΕΣΔΑΚ ετήσιου βραβείου  το οποίο θα απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές, καθώς και ή ίδια ήταν υποψήφια διδάκτωρ, για την διατριβή τους σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα».

Το βραβείο θα είναι ετήσιο, εθνικό και ο τίτλος του θα είναι Βραβείο «Βιργινίας Μανασάκη».

Η απονομή του θα γίνεται ύστερα από αξιολόγηση αιτήσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται στον ΕΣΔΑΚ μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης στον τοπικό και εθνικό τύπο.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από η επιστημονική επιτροπή της οποίας η σύσταση προτείνουμε να είναι η εξής:

  1. Ο εκάστοτε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης
  2. Ο εκάστοτε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
  3. Ο εκάστοτε πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης
  4. Ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ή εκπρόσωπος του ΕΣΔΑΚ
  5. Ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Κρήτης ή εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης
  6. Ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΤΕΕ ή εκπρόσωπος του ΤΕΕ

Η Επιτροπή θα είναι 2ετούς διάρκειας και στην πρώτη της συνεδρίαση θα ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και οι όροι συμμετοχής.

Η επιβράβευση θα περιλαμβάνει:

Απονομή έντυπου επαίνου,

Απονομή ειδικά σχεδιασμένου βραβείου

Απονομή χρηματικού ποσού ύψους 3.000 € για την ενίσχυση των σπουδών του βραβευθέντος

Πηγή: cretalive.gr