Το πρόγραμμα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην ομώνυμη Μονή στον Κισσό Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης

1403

Ι Ε Ρ Α    Μ Ο Ν Η    Α Γ Ι Ο Υ    Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ο Σ

Ι Ε Ρ Α     Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ

 Την Δευτέρα 28 Μαΐου, εορτή του Παναγίου Πνεύματος, πανηγυρίζει η ομώνυμος ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ κατά το εξής πρόγραμμα:

 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 7:00 μμ. Μέγας, Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου.

9:30-11:30 μμ. Ιερά Παράκλησις, Αγιασμός στην κρήνη της Μονής και εν συνεχεία νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 7:30 πμ. Πανηγυρικός Όρθρος και Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου, κατόπιν Λιτάνευσις, ευλόγησις των προσφερομένων εδεσμάτων υπό των κτηνοτρόφων της περιοχής και ευλόγησις άρτων.

   Εν συνεχεία θα προσφερθεί τιμητική-ευχαριστήριος διάκριση εις τον παριστάμενο, εντιμότατο Περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Σταύρο Αρναουτάκη όπου θα τιμήσει με την υψηλή παρουσία του την Πανήγυρη της Μονής μας και έπειτα της φιλοξενίας που θα προσφερθεί, θα εγκαινιάσει το νέο παρακαμπτήριο Λεωφορειόδρομο που συνδέει την Ιερά Μονή με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, έργο πνοής, ζωής και ανάπτυξης που χρηματοδοτήθηκε υπό του κυρίου Περιφερειάρχη μετά του Δήμου Αγίου Βασιλείου και του αξιότιμου κυρίου Δημάρχου μας Ιωάννη Ταταράκη.

 6:30 μμ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Κτητορικό Μνημόσυνο.

Ευχαρίστως ανακοινώνεται στους ευλαβείς προσκυνητές καθώς και στα ταξιδιωτικά γραφεία, ότι πλέον και εις το εξής, η προσέγγιση στην Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος θα είναι απρόσκοπτος ακόμα και με μαζικά μέσα, καθώς κατασκευάστηκε καινούριος παρακαμπτήριος δρόμος με την προοπτική κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και Λεωφορείων.

Τηλ. 2832 1 00009

Εκ της Ιεράς Μονής.