Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα δύο πρώτα παιδιά από το σπήλαιο! Σε εξέλιξη η επιχείρηση…

3932

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Αντιφατικές οι πληροφορίες σχετικά με τα δύο πρώτα αγόρια που πιθανόν να βγήκαν από το σπήλαιο. Το Reuters μεταδίδει ότι ήδη τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο εκστρατείας, ενώ η Bangkok Post ότι ακόμη βρίσκονται κοντά στην είσοδο.

Επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τα δύο πρώτα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας απομακρύνθηκαν από το σπήλαιο.

«Δύο παιδιά βγήκαν. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στο σπήλαιο. Τους παρέχεται ιατρική εξέταση. Δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Τσιάνγκ Ράι», είπε στο Reuters ο Τοσάθεπ Μπουντόνγκ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Τσιανγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών.

Ο ρεπόρτερ του βρετανικού ITV Τζον Άιρβιν μεταδίδει ότι ένας επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας μόλις τον πληροφόρησε ότι δύο από τα αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο και ότι προφανώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η Bangkok Post ωστόσο υποστηρίζει ότι τα δύο πρώτα αγόρια από την ομάδα πλησιάζουν προς την είσοδο του σπηλαίου, δηλαδή έχουν κολυμπήσει την απαραίτητη απόσταση και τώρα περπατούν.

Η Guardian δεν μπορεί να επιβεβαιώσει καμία από τις δύο πληροφορίες. Αν πάντως τα δύο αγόρια έχουν ήδη βγει από το σπήλαιο τότε θα είναι τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Πηγή: ΑΜΠΕ