Ταϊλάνδη: Έξι αγόρια έχουν διασωθεί από το σπήλαιο

1064

Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε εννέα ώρες και συνεχίζεται, έξι από τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλούνται τα ξένα δίκτυα.
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν ότι οι Ταϊλανδοί  βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν την επιχείρηση διάσωσης και ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί.  Λίγα λεπτά αργότερα, βγήκαν στην επιφάνεια άλλα δύο παιδιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που έχουν διασωθεί στα έξι.
Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες,  οι οποίοι μάλιστα γνώριζαν ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και παρόλα αυτά δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην Ταϊλάνδη, ενώ ένας Βρετανός δύτης άφησε τη σύζυγο με το νεογέννητο παιδί του, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στη διάσωση των αγοριών και του προπονητή τους.

Πηγή: protothema.gr