Συναυλία των «Χορωδών του Νότου» και θεατρική παράσταση του Δ. Σ. Ζαρού απόψε στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας…

1312

Με νέους πρωταγωνιστές ανοίγει την αυλαία του απόψε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας!

Οι «Χορωδοί του Νότου» η μουσική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βώρων θα κάνει την έναρξη με τραγούδια του Μιχάλης Σουγιούλ που μεσουράνησε μουσικά στο διάστημα του μεσοπολέμου.

Ανάμεσα στα γνωστότερα τραγούδια του, που παραμένουν κοσμαγάπητα για περισσότερο από μισόν αιώνα αφότου γράφτηκαν, συμπεριλαμβάνονται τα: «Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Κάτι με τραβά κοντά σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», «Μας χωρίζει ο πόλεμος», «Το τσαρούχι», «Αρχισαν τα όργανα», «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα» (γνωστότερο και ως ο «Μανόλης ο Τραμπαρίφας»), «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Αδύνατον να κοιμηθώ», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Άσε τον παλιόκοσμο να λέει», «Μονά – Ζυγά», «Άτιμη Τύχη», «Σβήστε με απ’ τον χάρτη» και πάρα πολλά άλλα. Στο πασίγνωστο «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» χρησιμοποίησε τη μελωδία του δικού του τραγουδιού «Ζεχρά» (αρχικά γραμμένου το 1938  σε στίχους Αιμίλιου Σαββίδη) με νέους στίχους του Μίμη Τραϊφόρου γραμμένους για τη Σοφία Βέμπο.

Συμμετέχουν οι Χορωδοί: ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ – ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ –  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ – ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΚΟΥΛΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΡΑΣΑΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ – ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΜΑΡΑΚΟΜΗΧΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΜΠΑΚΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΝΤΙΣΠΥΡΑΚΗ ΠΑΤΡΙΚΑΛΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ – ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΝΕΛΑ – ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ  ΧΑΡΟΥΛΑ – ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ – ΤΣΙΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΧΡΙΣΑΝΘΗ – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ – ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Ντισπυράκη

Το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού ανεβαίνει φέτος στο σανίδι με μια διαφορετική παράσταση.

Συγκεκριμένα η Ε’ τάξη του Δημοτικού σχολείου Ζαρού Ηρακλείου, έπειτα από μελέτη πολλών λογοτεχνικών κειμένων σχετικά με την κοινωνική καταπίεση, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, παρουσιάζει σε θεατρική απόδοση μία διασκευή που συμπεριλαμβάνει έργα των Ν. Καζαντζάκη, Μ. Ροΐδη, Τ. Λειβαδίτη, Μπ. Μπρεχτ, Β. Ράιχ, Ε. Βακαλό και αναφορές από τον Ινδιάνο του Σιάτλ. Η παράσταση διαπραγματεύεται τις άνισες σχέσεις εξουσίας στην κοινωνία, τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και την πορεία του ατόμου προς την απελευθέρωση από κοινωνικά δεσμά χειραγώγησης.

Συντελεστές: οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ζαρού Ηρακλείου και η δασκάλα τους, Θεοδώρα Αγάπογλου (με την υποστήριξη των συναδέλφων του Δημοτικού και ιδιαίτερα του καθηγητή Αγγλικών, Γιάννη Μπαρμπέρη)

Ονοματεπώνυμα Μαθητών/Μαθητριών:

Αλπαντάκης Στυλιανός

Αναγνωστάκη Κωνσταντίνα

Γιατρομανωλάκη Πλουσία

Δουλγεράκης Αντώνης

Ζαμπετάκη Κυριακή

Παπαδοβασιλάκης Ζαχαρίας

Πετράκης Σάββας

Ρομπογιαννάκη Σταυρούλα

Σαμιωτάκη Μαρία

Τσικριτσάκης Γιάννης

Χαλκιαδάκη Κατερίνα

Χαλκιαδάκη Σοφία

Χαραλαμπάκης Μανώλης

Ένα φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα  Ηρακλείου και ο Δήμος Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί από  12 έως 16 Ιουνίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων – Εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου & του σωματείου »Διάζωμα» .