Ψάρι με λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο

549

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό ψάρι φιλέτο (ή γενικά ξεκοκαλισμένο ψάρι)

2 λεμόνια στημένα

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Ρίγανη

Πιπέρι και αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια
2. Βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το πιπέρι και λίγη ρίγανη σε ένα σκεύος και τα αναμιγνύουμε
3. Προσθέτουμε το μίγμα και τα ψάρια σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Tip: Το συγκεκριμένο μπορεί να μαγειρευτεί και στον φούρνο αντί σε κατσαρόλα.

Διατροφικό Σχόλιο: Ένα γευστικό πιάτο και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ. Το ψάρι εκτός των θαυμάσιων ιδιοτήτων που προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία βελτιώνει σημαντικά τη μεταβολική λειτουργία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνεται συχνά στο διατροφολόγιο όλων εκείνων που επιθυμούν την αποτελεσματική ρύθμιση του βάρους τους. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως απαραίτητα αμινοξέα, ω-3 λιπαρά και βιταμίνη Α από το ψάρι, αλλά και βιοδιαθέσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, αφού η χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος δεν επιτρέπει την καταστροφή τους. Οι σημαντικές αυτές ενώσεις προέρχονται αφειδώς από το λεμόνι, τη ρίγανη και το σκόρδο. Επιπλέον, η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή προσδίδει ιδιαίτερες αντιμικροβιακές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Μοναδικά γευστικό «πιάτο» στην προστασία της υγείας.

Πηγή: logodiatrofis.gr