Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη: Ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι για όλα

2422

Η άλλη οικογένεια και όχι οι Στρατάκηδες έχουν σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση την ευθύνη για το αιματηρό επεισόδιο στα Ανώγεια που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη. Στο επεισόδιο, ενεπλάκησαν έξι άτομα, από τα οποία τα πέντε εν ζωή, είναι κατηγορούμενα στην δίκη που εξελίσσεται σήμερα για πέμπτη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 21χροονου γιου  για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μανώλη Στρατάκη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά μονας και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο άλλων αδελφών. Πρότεινε ακόμα ενοχή για παράνομη οπλοχρησία, οπλοκατοχή ενώ σχολίασε ιδιαιτέρως αυστηρά την ύπαρξη του καλάσνικοφ, λέγοντας πως ο ισχυρισμός ότι το είχε για να σκοτώνει τα φουριάρικα κατσίκια, δεν αντέχει στη λογική.

Για τον πατέρα πρότεινε ενοχή για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονια καθώς μπορεί και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή χωρίς να κάνει δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχαν κατατεθεί από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων και απορρίπτοντας το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής.

Αντίθετα υποστήριξε πως οι δυο τους ειχαν επιθετική σταση αφού και ξεκίνησαν τον καυγά λίγο πριν το βασικό επεισόδιο όταν άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον του πατέρα του Μανώλη, Βασίλη Στρατάκη ενώ και στο κύριο επεισόδιο -αν και έπεσαν στην ενέδρα των Στρατάκηδων- έμειναν εκεί ενώ μπορούσαν να φύγουν.

Αναφερόμενος στα πραγματικά περιστατικά τόνισε πως μετά από την φραστική αντιπαράθεση που είχαν οι βασικοί κατηγορούμενοι με τον πατέρα του Μανώλη Στρατάκη, σε λαγκάδι κοντά στο σημείο του επεισοδίου, αποχώρησαν με το αγροτικό τους, ενώ ο Στρατάκης ειδοποίησε τους τρεις γιους του που εκείνη την ώρα ήταν στη μάντρα. Οι τρεις τους κατεβαινοντας να δουν τι  έχει συμβεί συνάντησαν το αγροτικό όχημα όπου επέβαιναν πατέρας και γιος. Το όχημα σταμάτησε και ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των δύο οικογενειών. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο ξεκίνησε να φύγει. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ξεκίνησε το μακελειό, καθώς έξι άτομα αντάλλαξαν περίπου 20 με 40 πυροβολισμούς σε διάστημα που δεν ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα.

“Οι καταθέσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και τα ευρήματα ελάχιστα” παρατήρησε ο Εισαγγελέας που συνέχισε λέγοντας πως ναι μεν τα αδέρφια Στρατάκη ειναι το πιθανότερο πως πυροβόλησαν πρώτοι, ο σκοπός τους όμως δεν ήταν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν ή να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Μετά πατέρας και γιος ακινητοποίησαν το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν, ο πατέρας με πιστόλι και έπειτα ο γιος με το καλάσνικοφ ρίχνοντας κατά ρυπας προς τα σώματα των τριών αδελφών. Ο Μανώλης Στρατάκης έπεσε ημιθανης και στη συνέχεια εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειο ενώ πατέρας και γιος έφυγαν και τρεις μέρες μετά, παραδόθηκαν.

Για τα δύο αδέλφια και τον πατέρα Στρατάκη πρότεινε:

Για τον πατέρα ενοχή σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για τον πρώτο αδελφό αθώωση

Για τον δεύτερο αδελφό μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ