ΔΗ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Φαιστού και Γόρτυνας: Από καταστροφή απειλούνται οι αγρότες και τα προϊόντα της Κρήτης…

 

Ανακοίνωση των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων Φαιστού και Γόρτυνας της Νέας Δημοκρατίας:

«Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία στις 16 και 17 Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,  αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Από την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί τους εργαζόμενους της ΠΝΟ σε απεργία,  πλήττονται με ανυπολόγιστο κόστος οι κάτοικοι της Κρήτης.

Ήδη από την ανακοίνωση της απεργίας και πριν αυτή ξεκινήσει, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα στους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Μεσαράς. Οι τιμές των προϊόντων τους έπεσαν κατακόρυφα, με το εισόδημα μιας ολόκληρης περιόδου να χάνεται στις αποθήκες των  λιμανιών.

Δυστυχώς, η «αριστερή …ευαισθησία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει ενεργοποιήσει ποτέ  το «πλοίο ασφαλείας» με αποτέλεσμα να κρατά ομήρους τους κατοίκους των νησιών και να στέλνει στην οικονομική καταστροφή τους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών  προϊόντων.

Η Κυβέρνηση πάντα εθελοτυφλεί αγνοώντας πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγούς και έμπορους που δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους, ευπαθή προϊόντα που καταστρέφονται οδηγώντας τους αγρότες στην απόγνωση και την καταστροφή.

Ενόψει έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του νησιού και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, καλείται να αντιληφθεί την κρισιμότητα του προβλήματος και να βρίσκεται σε ετοιμότητα προγραμματισμού δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας σε περίπτωση παράτασης της απεργίας πέραν των τριών ημερών, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς την Κρήτη αγρότες, έμποροι, πολίτες και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων».