Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές! Εκκενώθηκαν σπίτια…

 

Η φωτιά ξέσπασε στους Κάμπους Κισσάμου στη 1 τα ξημερώματα και κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που με ισχυρή δύναμη έσπευσε στην περιοχή.

 

Άνδρες από τα ΤΑΕ Χανίων έφτασαν στο χωριό και εκκένωσαν όλα τα σπίτια, συγκεντρώνοντας τους κατοίκους στην πλατεία, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες μέσα στους Κάμπους.

Οι πυροσβέστες, με υπεράνθρωπη προσπάθεια κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραναν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πρόβλημα στον ανεφοδιασμό από τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τα οχήματα αναγκάστηκαν να πηγαίνουν στο Σφηνάρι.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και μεγάλη φωτιά στα Παλιά Ρούματα, όπου κι εκεί λόγω των ισχυρών ανέμων, το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι πολύ δύσκολο.

Όπως φαίνεται, κάποιοι φαίνεται πως αγνόησαν επιδεικτικά την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία τονιζόταν ότι λόγω των ισχυρών ανέμων δεν έπρεπε να γίνονται αγροτικές εργασίες καύσης κλαδιών.

Επίσης, νωρίτερα την Τετάρτη, τέθηκαν υπο έλεγχο πυρκαγιές σε Μεσκλά, Λίμνη Κυδωνίας, Φαλάσαρνα, Δραπανιά, ενώ πύρινα μέτωπα είχαμε σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

(Φωτογραφία αρχείο)

Πηγή: parakritika.gr