Το ασυνόδευτο δέμα είχε λαθραία τσιγάρα και καπνό! Δυο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου…

 

Στη σύλληψη μιας 48χρονης και ενός 55χρονου προχώρησαν, την Παρασκευή,  στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας». 

    Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. όχημα, εντοπίστηκαν να παραλαμβάνουν ασυνόδευτο δέμα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Ηρακλείου. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του δέματος ανευρέθηκαν τριακόσια ογδόντα (380) πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και πενήντα (50) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη,  επίσης διαφόρων επωνυμιών,  τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (2.186,28€).