Πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη την Ελλάδα στο «6ο FAISTOS CUP».

 

Είναι το αθλητικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού για την περιοχή της Μεσαράς και για ολόκληρη την Κρήτη στην Ξιφασκία.

 

Είναι το αθλητικό γεγονός που θα φέρει αθλητές και αθλήτριες – πάνω από 150 – απ΄ όλη την Ελλάδα στον τόπο μας, για να αγωνιστούν Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών. 

Ανάμεσά τους τα μεγαλύτερα αστέρια στην κατηγορία τους που θα δώσουν σημαντικούς αγώνες και θα «διδάξουν» ξιφασκία…

Συγκεκριμένα η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού , διοργανώνει στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού αγώνες Ξιφασκίας με την επωνυμία «6ο FAISTOS CUP».

Σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν:

*          Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Καμπουράκης

*          Ο Εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ξηρουδάκης

*          Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς κ. Μιχάλης Σφακιανάκης

*          Και βέβαια ο προπονητής της Α. Λ. Μεσαράς και συντονιστής της συνέντευξης τύπου κ. Δημήτρης Φουστανάκης

Λ. Καμπουράκης: Η Α. Λ. Μεσαράς αποτελεί σωματείο προς μίμηση

 zztalm 3

Πρώτος τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, που είναι συνδιοργανωτής του «6ο FAISTOS CUP» Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Καμπουράκης ο οποίος και είπε μεταξύ των άλλων: Η προσπάθεια αυτή θα αναβαθμίσει περισσότερο το άθλημα. Είναι μια προσπάθεια με μέλλον και η Περιφέρεια Κρήτςη την στηρίζει. Η Α. Λ. Μεσαράς αποτελεί ένα σωματείο προς μίμηση. Όχι για τα μετάλλια που φέρνει, αλλά για την αγάπη με την οποία περιβάλει το άθλημα. Ότι κάνει κάποιος κάτι με αγάπη, σίγουρα έχει αποτέλεσμα…

Γ. Ξηρουδάκης: Καλώ τον κόσμο να γεμίσει

το Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών

 zztalm 4

Στην τοποθέτησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού και εκπρόσωπος του Δήμου Φαιστού κ. Γιάννης Ξηρουδάκης τόνισε: Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια χρόνων. Μια προσπάθεια που χρονιά με τη χρονιά είναι καλύτερη. Ο Δήμος Φαιστού είναι δίπλα στην Α. Λ. Μεσαράς και στηρίζει την προσπάθειά της. Το επίπεδο των αγώνων φέτος θα είναι υψηλό. Καλό τον κόσμο να έλθει και τις τρεις ημέρες και να γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών.

Μ. Σφακιανάκης: Σωματείο 8 χρόνων

με μεγάλες πανελλήνιες διακρίσεις

zztalm 5 

-           Είμαστε ένα σωματείο που έχει ζωή 8 χρόνων, είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρόεδρος τςη Α. Λ. Μεσαράς κ. Μιχάλης Σφακιανάκης. Και μέσα στα 8 χρόνια αυτά έχουμε πάρει μεγάλες πανελλήνιες διακρίσεις. Έχουμε διοργανώσει πέντε  FAISTOS CUP και είμαστε έτοιμοι για το 6ο. Το διοργανώνει η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού. Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ για τις γενναίες εκπτώσεις που έδωσε στις τιμές των εισιτηρίων, ευχαριστούμε το SCALA Fish Bar Restaurant & Hotel Boutique για τη χορηγία του και όλους όσους στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια. Εύχομαι το 7ο FAISTOS CUP να είναι βαθμολογούμενο και αυτός θα είναι ο στόχος μας.

Δ. Φουστανάκης: Οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 150…

 zztalm 2

Στο πρόγραμμα των αγώνων αναφέρθηκε ο προπονητής της Α. Λ. Μεσαράς και «ψυχή» του FAISTOS CUP κ. Δημήτρης Φουστανάκης: Είναι πρώτη φορά που το FAISTOS CUP γίνεται τρεις ημέρες.

*          Την Παρασκευή θα διεξαχθούν αγώνες με αθλητές και αθλήτριες έως 13 χρόνων.

*          Το Σάββατο θα διεξαχθεί το Ξίφος Μονομαχίας (+13) στο οποίο θα συμμετέχουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

*          Την Κυριακή το Ξίφος Ασκήσεως (+13) με αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη την Ελλάδα και με μεγάλα ονόματα του αθλήματος να συμμετέχουν και σ΄ αυτούς τους αγώνες. Θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Τελειώνει η προθεσμία και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν τις 150 οι συμμετοχές και τις τρεις ημέρες. Θ προσπαθήσουμε το επόμενο FAISTOS CUP να είναι βαθμολογούμενο…

 

zztalm 6