Παρουσιάστηκε ο δίσκος «Dretta» του Βασίλη Γιασλακιώτη

 

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης μαζί με εκλεκτούς μουσικούς και φίλους παρουσιάσε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο "Dretta".

 

Η κεντρική σκηνή του θεάτρου "Αλκμήνη" φιλοξένησε το μουσικό σύμπαν του "Dretta" παντρεμένο με ένα πρωτότυπο και καθηλωτικό οπτικό υλικό.

Έχοντας σαν αφετηρία την κρητική παράδοση, ο Βασίλης συνθέτει μουσικές από την εφηβεία του μέχρι και σήμερα δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό μοτίβο το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ανήκει σε 6 ξεχωριστές συλλογές.

Όπως λέει όμως και ο ίδιος "το κάθε είδος μπορεί να παντρευτεί το ένα με το άλλο εάν υπάρχει αγάπη και αισθητική στον άνθρωπο".

Έτσι, έξι μουσικά κομμάτια συν μία διασκευή χώρεσαν σε αυτόν τον δίσκο και τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο όσο όταν ενώνονται πράγματα ξένα μεταξύ τους, τα οποία ακόμη και μετά από μια προσεκτική ματιά δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις.

ysdretta 2

Κριτική του Μάνθου Γιουτζόγλου εκπροσώπου της διαδικτυακής κοινότητας jazz live events

καθώς και ραδιοφωνικού παραγωγού στον σταθμό ερτ open.

Ψάχνοντας ώρα τώρα μια κατάλληλη φράση για να ξεκινήσω να γράφω κάτι για το χθεσινό βράδυ στο Θέατρο "Αλκμήνη" στα Πετράλωνα, καταλήγω οτι τελικά, η μουσική έχει τόσο δυνατή γλώσσα, που τα λέει όλα από μόνη της.

Πολλά μπράβο στον φίλο Βασίλη Γιασλακιώτη για την νοσταλγική, ταξιδιάρικη, καθηλωτική μουσική που μας παρουσίασε χθες βράδυ. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο "Dretta", δεν κατατάσσεται σε είδη, δεν κατανέμεται. Ακούγεται σαν ένα ταξίδι ψυχής, βιώνεται σαν όνειρο. Αλλά με τα μάτια (και τα αυτιά) ανοιχτά!

Μια δουλειά που βγάζει αλήθεια, ευγένεια, ψυχή. Και που την χαρήκαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε χθες στο "Αλκμήνη". Ανακαλύψτε και στηρίξτε το "Dretta" (στην κρητική διάλεκτο σημαίνει "ευθύς").

Βασίλης Γιασλακιώτης κρητική λύρα, Αποστόλης Γιασλακιώτης κιθάρα/εφφέ (εξαιρετικός!), Γιάννης Βουτσινάς κοντραμπάσο, Νίκος Σιδηροκαστρίτης (η ενέργεια και η δοτικότητα του σε νέα παιδιά, όπως οι τρεις χθεσινοί "συμπαίκτες" του, είναι συγκινητική και αποτελεί παράδειγμα) τύμπανα.

 

Ακούστε τη νέα δουλειά του Βασίλη  Γιασλακιώτη εδώ