Δρόμος Μοίρες – Τυμπάκι: Εθνική, μόνο στα χαρτιά…

 

Είναι ένας από τους δρόμους με τη μεγαλύτερη κίνηση αυτός Μοίρες – Τυμπάκι.

 

Ένας δρόμος που αποτελεί το βασικό άξονα κυκλοφορίας στο Δήμο Φαιστού…

Είναι βέβαια Εθνική Οδός, που μόνο κατ’ όνομα, καθώς βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και ασυντήρητος εδώ και χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου σηκώνει ένα τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο, που έχει σταθερή ροή, στην οποία θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο μεγάλος όγκος των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν καθημερινά κηπευτικά από το Τυμπάκι προς Ηράκλειο και όχι μόνο, δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία 15 χρόνια… 

Το συγκεκριμένο τμήμα της έχει βυθιστεί στην απόλυτη εγκατάλειψη και στην προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων…

Κάγκελα σπασμένα, χόρτα και δέντρα μέσα στο οδόστρωμα, τα γεφύρια φραγμένα από τα χώματα με αποτέλεσμα το νερό να κάνει λίμνες το χειμώνα, αφού δεν μπορεί να φύγει, ασυντήρητος ο ασφαλτοτάπητας, σε εγκατάλειψη η σήμανση και διαγράμμιση του δρόμου  κ.α. είναι μερικά από τα προβλήματά τους.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου, καταντά πολλές φορές πολύ επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό σημείο η στροφή του Αγίου Γεωργίου κοντά στους Βώρους, που ένεκα των κλίσεων της στροφής πολλά αυτοκίνητα βγαίνουν εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να γκρεμίζονται, ενώ τα κάγκελα στο σημείο εκείνο έχουν καταστραφεί και ποτέ δεν έχουν αντικατασταθεί.

Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να συντηρηθεί ο δρόμος και να παραδοθεί ασφαλής στους οδηγούς…

 

odmoires 2

odmoires 3

odmoires 4