Συγκίνηση στη Γαλιά στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Βιργινία Μανασάκη…

 

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά χθες στη Γαλιά…

 Μια βραδιά που είχε πολύ και καλή μουσική αφού επί σκηνής βρέθηκαν  τα μουσικά του σύνολα:

«Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί»,

«Κρήτες Ριζίτες»,

«Ντελίνες αοιδοί» και

«Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί, εν Αθήναις»!

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γαλιανής στην καταγωγή Αντιπεριφερειάρχου Βιργινίας Μανασάκη, που στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε κόσμησε το θεσμό της Αιρετής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια βραδιά με πολύ συγκίνηση, αφού ο πρόωρος χαμός της αγαπημένης σε όλους Μεσαρίτισας Αντιπεριφερειάρχου είναι ακόμα νωπός…

Παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. Μακάριος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης,  οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πόπη Δασκαλάκη, Φανούρης Τουπάκης, Λάμπρος Καμπουράκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο π. βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, η π. Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Φορέων και βέβαια η οικογένεια της αείμνηστης Βιργινίας με τον αδελφό της κ. Γιώργο Μανασάκη και το σύζυγό της κ. Γιώργο Ταβερναράκη.

Για το έργο και την προσφορά της Βιργινίας Μανασάκη μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος και εξήρε την προσφορά της και τη συμβολή της στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού και της Μεσαράς. Μάλιστα ευχαρίστησε τον κ.κ. Μακάριο και τους χοροδούς για την προσφορά τους στη μουσική παράδοση του τόπου, αλλά και για την παρουσία τους στη βραδιά μνήμης και τιμής στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη.

Από την πλευρά του ο Σεμασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για τη στήριξη που παρέχει στο έργο της Μητροπόλεως κάνοντας ειδική αναφορά στην κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου που έγινε μέσα από προγράμματα με αρωγός την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τη στήριξη των συναυλιών και όχι μόνο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα τραγούδια της συναυλίας ερμήνευσε 75/μελής μικτή χορωδία και 15/μελής ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής, κ. Κων/νου Χ. Σταυρουλάκη, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Η συναυλία αυτή ήταν ένα ελάχιστο δείγμα αγάπης και σεβασμού προς τη μνήνη της αγαπητής Βιργινίας Μανασάκη.

 

tsgalia 3

ttgallia 2

ttgallia 3

ttgallia 4

ttgallia 5

ttgallia 6

ttgallia 7

ttgallia 8

ttgallia 9

ttgallia 10

ttgallia 11

ttgallia 12

tsgalia 5

tsgalia 7

tsgalia 2

tsgalia 6

tsgalia 9

tsgalia 1

tsgalia 8

ttgallia 13