Δρομολογείται λύση για τις εργαζόμενες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Φαιστού

 

Την Τρίτη 16/05/17 έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού η προγραμματισμένη συνάντηση, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού κ. Αρμουτάκη Γιώργου, του Προέδρου του ΕΚΗ κ. Βοργιά Στέλιου, του Αντιπροέδρου του ΕΚΗ   κ. Καλαϊτζάκη Νίκου, της προέδρου και της Γραμματέα του Δ.Σ του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης καθώς και εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο σπίτι».

Παρούσες  στη συνάντηση ήταν και οι 12 εργαζόμενες του Βοήθεια Στο Σπίτι Τυμπακίου και Ζαρού που εκτός από την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους ήδη 8 μηνών, αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε.ΕΤ.Α.Α ως το τέλος του Μαΐου  και την απειλή της απόλυσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το μείζον σημασίας θέμα, που αφορά τη  συνέχιση της λειτουργίας των παραπάνω δομών καθώς και η εξόφληση των δεδουλευμένων, έχοντας υπόψη μας το κοινωνικό έργο που επιτελούν καθημερινά σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Η στέρηση του συγκεκριμένου υποστηρικτικού δικτύου θα αφήσει στη δίνει της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών, καθώς  και έρμαια  των δεινών τους όλους τους ευπαθή ωφελούμενους.

Από πλευράς τόσο του Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου,  όσο και του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης (Σύλλογος του Βοήθεια Στο Σπίτι) έγινε κατανοητό ότι σε καμιά περίπτωση δε θα επιτραπεί να απολυθούν οι εργαζόμενες και να σταματήσουν να προσφέρουν τις τόσο σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες στους Δημότες του εν λόγω Δήμου.

Κατόπιν πιέσεων του ΕΚΗ και του σωματείου εργαζομένων για την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας των δομών, υπήρξε διαβεβαίωση και η προφορική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σε επικοινωνία του Συλλόγου την επόμενη ημέρα με στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. υπήρξε η διαβεβαίωση ότι βρέθηκε λύση ώστε και οι εργαζόμενες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τα προγράμματα να  συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

 

yjeki 2

yjeki 3

yjeki 4

yjeki 5

yjeki 6