Έτοιμο το Μνημείο της Αντίστασης στο βουνό του «Τσιλίβδικα» της Καλής Συκιάς

 

Πήρε τη θέση του στον χώρο της ιστορικής, ομώνυμης και νικηφόρας μάχης, το Μνημείο της Αντίστασης στο γενναίο βουνό του «Τσιλίβδικα» της Καλής Συκιάς.

Η Δημοτική Αρχή έκανε πράξη την δέσμευση της για την κατασκευή του μνημείο το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους Δήμου. Πρόκειται για μια λιτή, αλλά με πολλούς συμβολισμούς, από πέτρα της ευρύτερης περιοχής, κατασκευή, συνδεδεμένη με την καθαρότητα του περιβάλλοντος αλλά και με το ύφος των αυθεντικών αγώνων των άφθαρτων Κρητικών στα χρόνια της γερμανικής κυριαρχίας στο νησί που κυριαρχούσε ο πατριωτισμός και η γενναιότητα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:
«Ήταν το οφειλόμενο χρέος της τοπικής κοινωνία απέναντι στους προγόνους μας, των οποίων οι αγώνες μας προκαλούν δέος, υπερηφάνεια, συγκίνηση και μας δίνουν την ευκαιρία να αντλήσουμε διαχρονικά διδάγματα με κορυφαίο τον σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.
Ευχαριστώ θερμά όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του μνημείου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού Βασίλη Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Άη Γιάννη, Κώστα Αδελιανάκη, και βέβαια την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Τσιλίβδικας» κ. Βάσω Μπαμιάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους Μανώλη Παντινάκη και Γιάννη Κανελλάκη οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Καλής Συκιάς και βέβαια ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας αυτού του μνημείου.»

 

jwmnimio 1