Καταδικάστηκαν 4 αγρότες με ποινή από 9 έως 12 μήνες για επεισόδια στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

 

Τέσσερις αγρότες κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί μέσα στο δικαστικό Μέγαρο τον Νοέμβριο του 2013. 

 

Τότε εκδικαζόταν η υπόθεση 92 αγροτών για την κατάληψη του αεροδρομίου. Την ημέρα της εκδίκασης συνέπεσε στο Ηράκλειο Παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στα δικαστήρια. 

Οι 4 αγρότες κατηγορούνται ότι προκάλεσαν φθορές, έσπασαν την πόρτα των δικαστηρίων, από τα σπασμένα τζάμια τραυματίστηκαν αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, πέταξαν καρέκλες, μπουκάλια κλπ. 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ. Τζωρτζάκης. Οι τρεις εκπροσωπούνται από το νομικό σύμβουλο ένωσης και ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και όχι να δημιουργήσουν επεισόδια, ενώ ο ένας αρνείται τις κατηγορίες σημειώνοντας ότι δεν βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο την ώρα των επεισοδίων. 

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους για την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών και την ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες τετελεσμένες. για τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ενώ τους αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους τέσσερις από τις σοβαρότερες κατηγορίες και τους έκρινε ένοχους για κατηγορίες όπως η αντίσταση και η εισβολή σε δημόσιο χώρο όπου τους είχε απαγορευτεί η είσοδος. Οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 9 μηνων και ο τέταρτος σε 12 μήνες με τριετή αναστολή ενώ άσκησαν έφεση 

Πηγή: cretalive.gr