Ξεκίνησε το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη

 

Ξεκίνησε με την συμμετοχή πλήθους κόσμου ντόπιων και επισκεπτών στο Λιμάνι της Άρβης, το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ μπανάνας που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρβης, τον Δήμο Βιάννου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Συνεταιρισμό Μπανανοπαραγωγών Κρήτης, και τον Α.Σ. Παραγωγών Πρωίμων Κηπευτικών Άρβης.

 Σημαντικές οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του φεστιβάλ με τις ομιλίες των κ. Παπαηλιάκη, Δεμέτζου και Γεωργιακάκη.

Κέρασμα των συμετοχόντων με το εξαιρετικό γλυκό banoffee, κοκτέιλ μπανάνας, και φυσικά η ντόπια μπανάνα της Άρβης .

Εξαιρετική η έκθεση φωτογραφίας που συγκίνησε ιδιαίτερα αφού γύρισε τις μνήμες όλων μας πολλά χρόνια πίσω.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κρητικό γλέντι με την συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών.

Στην έναρξη του φεστιβάλ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, και Βασίλης Κεγκέρογλου. Επίσης ο Αντιπερειφερειάρχης Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο Αντιορόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Φραγκάκης οι Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βιάννου καθώς και πολλοί επρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Την Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, Πανασιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κορνήλιος.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για τον τόπο μας. Συγχαρητήρια σε όλους που ανιδιοτελώς εργάστηκαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα 12 Αυγούστου με σημαντικές εκδηλώσεις και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Αυγούστου με την συναυλία της Γεωργία Νταγάκη!
Σας περιμένουμε στην Άρβη…

 

qmarvi 2

qmarvi 3

qmarvi 4

qmarvi 5

qmarvi 6