Αγκινάρα, ο καλύτερος μεζές της ρακής (βίντεο)

Οι αγκινάρες στην Κρήτη, ειδικά αυτή την εποχή είναι ένα συνηθισμένος μεζές…

Πολύ νόστιμες πλούσιες σε ωφέλιμα συστατικά και τρώγονται μαγειρεμένες με πολλούς τρόπους αλλά και ωμές . Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό της ρακής αυτή την εποχή από μια αγκινάρα αλατισμένη, πνιγμένη στο λεμόνι.

Περισσότερα

Σαρικόπιτες με ανθότυρο (βίντεο)

Είναι από τους πλέον διαδεδομένες κρητικές πίτες, που το σχήμα τους θυμίζει σαρίκι, ένα παλιό κρητικό κεφαλομάντιλο από το οποίο πήραν και το όνομά τους, σαρικόπιτες!

Πολύ νόστιμες, τρώγονται με μέλι ήσκέτες…

Περισσότερα

Χοχλιοί μπουμπουριστοί (βίντεο)…

Οι χοχλιοί είναι από τα βασικά ειδή διατροφής των κρητικών ειδικά τις μέρες της Σαρακοστής και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Οι τρόποι ψησίματος πολλοί και ο πλέον διαδεδομένος οι χοχλιοί οι μπουμουριστοί!

Περισσότερα

Καρυδόπιτα με σιρόπι θυμαριού

Υλικά
Για την καρυδόπιτα

• 68 γραμμ. καρύδια, ψιλοκομμένα
• 132 γραμμ. αλεύρι
• 75 γραμμ. αλεύρι ολικής
• 158 γραμμ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Περισσότερα

Γιατί οι Κρητικοί ψήνουν το αρνί μόνο με αλάτι;

Η κρητική μαγειρική παράδοση ακολουθεί τον πανάρχαιο κανόνα: χαρακτηρίζεται από τα προϊόντα του τόπου, την εποχή και την περίσταση.

Περισσότερα

Χοχλιοί στιφάδο

Υλικά

1 κιλό σαλιγκάρια

Περισσότερα

Λικέρ μανταρίνι

ΥΛΙΚΑ (για ένα λίτρο ή περισσότερο)

 5 μικρά μανταρίνια

 4 γαρίφαλα

 3 φλιτζάνια βότκα ή περισσότερη

 1-1 ½ φλιτζάνι σιρόπι μανταρίνι (δείτε προηγούμενη συνταγή και τη σημείωση που ακολουθεί)

Περισσότερα

Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

Υλικά συνταγής

10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)

700 ml βότκα

250 ml κονιάκ

1/2 ξυλάκι κανέλας

600 ml νερό

Περισσότερα