Αίγα κοκκινιστή…

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας)
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
  2. Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί.
  3. Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

 




Κρητική κουζίνα: Σαρικόπιτες

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι με αλεύρι, νερό, αλάτι, λίγο λάδι και λίγη τσικουδιά (ρακί). Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στενόμακρες λουρίδες πλάτους 8-10 εκ. και μήκους 25-30 εκ. Απλώνουμε σ' όλο το μήκος την ξινή μυζήθρα και κλείνουμε το φύλλο.

Περισσότερα

Πίτες σφακιανές

Υλικά:

Υλικά για 10 πίτες:

Περισσότερα

Πορτοκαλόπιτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Περισσότερα

Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντιβιοτικό και πως φτιάχνετε…

Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυτικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Το ριγανέλαιο θεραπεύει ή βοηθάει να υποχωρήσει η ακμή, αλλεργίες, αρθρίτιδα, άσθμα, δυσκοιλιότητα, λαρυγγίτιδα, πιτυρίδα, διάρροια, πεπτικές διαταραχές, τσιμπήματα εντόμων, βρογχίτιδα, πληγές, κρυολογήματα, γρίπη, κόπωση, ασθένειες των ούλων, πονοκέφαλους, έμμηνων διαταραχές, πόνο στους μυς, παράσιτα, φυματίωση, πνευμονία, ψωρίαση, φλεβίτιδα και κονδυλώματα.

Περισσότερα

Ένα δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι!

Υλικά

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο)

Περισσότερα