Κεφτεδάκια αυγολέμονο

 

Τι χρειαζόμαστε:

800 γρ κιμά (400 μοσχαρίσιο και 400 χοιρινό)

Περισσότερα

Κουνέλι στη γάστρα με ελιές και δεντρολίβανο

 

Το τρυφερό κρέας του κουνελιού αποκτάει πλούσια γεύση από τη μαρινάδα, ψήνεται στη γάστρα με πατατούλες, σκόρδο, δεντρολίβανο και ελιές και μας δίνει ένα αρωματικό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για κυριακάτικα τραπέζια.

Περισσότερα

Αγκινάρες με κουκιά

 

ΥΛΙΚΑ

7 αγκινάρες

Περισσότερα

Κρητικό γλυκό μπουρέκι

 

υλικά

για το φύλλο

( για ταψί 36εκ διάμετρο)

Περισσότερα

Αγιορείτικο ψωμί ή αλλιώς το ψωμί των μοναχών

 
Το Αγιορείτικο ψωμί αποτελείται από τρία είδη ελληνικού αλευριού και φυσικό προζύμι από θυμάρι. 

Περισσότερα

Μαγειρίτσα, η πρωταγωνίστρια του Αναστάσιμου δείπνου

 

Μια επινόηση που θα μπορούσε να προλάβει το διατροφικό σοκ της κρεατοφαγίας του Πάσχα, μετά από σαράντα μέρες νηστείας - ακόμη και από λάδι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας - κρύβεται πίσω από την ιστορία της μαγειρίτσας.

Περισσότερα

Γαρδούμια αυγολέμονο

 

Συστατικά

1 κοιλιά αρνίσια με τα έντερα

Περισσότερα

Ντολμαδάκια με φρέσκα μυρωδικά

 

ΥΛΙΚΑ 

750 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα ή από βάζο

Περισσότερα

Γλυκό κουταλιού λεμόνι

 

Υλικά
• 1 κιλό λεμόνια 1 κιλό ζάχαρη

Περισσότερα