Σαλιγκάρια κοκκινιστά

Υλικά:

Περισσότερα

Γλυκό μπουρέκι

Υλικά:

Περισσότερα

Αρνί τσιγαριαστό!

Υλικά:

Περισσότερα

Αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι σε μέτρια κομμάτια

Περισσότερα

Αίγα κοκκινιστή…

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας)
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
  2. Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί.
  3. Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

 




Κρητική κουζίνα: Σαρικόπιτες

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι με αλεύρι, νερό, αλάτι, λίγο λάδι και λίγη τσικουδιά (ρακί). Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στενόμακρες λουρίδες πλάτους 8-10 εκ. και μήκους 25-30 εκ. Απλώνουμε σ' όλο το μήκος την ξινή μυζήθρα και κλείνουμε το φύλλο.

Περισσότερα