Πόσο σίδηρο πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά;

Η EFSA θέτει δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου επιστημονικής γνωμοδότησης για τις Τιμές Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης (Dietary Reference Values) για τον σίδηρο.

Περισσότερα

Ρίγανη: Ένα θαυματουργό βότανο…

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φυτό της Μεσογείου και το πιο αγαπητό, ίσως, μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας.

Αναφερόμαστε στη... θαυματουργή ρίγανη, η οποία στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας.

Περισσότερα

Δράσεις ανάδειξης και προστασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων της Κρήτης

«Θησαυρό» για την υγεία αλλά και για την τοπική οικονομία αποτελούν τα αρωματικά φυτά και τα βότανα της Κρήτης, που κυρίως τα συναντάμε σε ορεινούς όγκους του νησιού. Ωστόσο η μεγάλη τους, από κάθε άποψη, αξία εγκυμονεί και κινδύνους για την χλωρίδα λόγω της αλόγιστης, πολλές φορές, συγκομιδής τους από πολίτες αλλά και όσους τα εμπορεύονται.

Περισσότερα

Σωστή Διατροφή κατά την περίοδο των Πανελληνίων!

Γράφει ο Γιώργος Βασιλείου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

 

Η πιο κρίσιμη στιγμή για τους μαθητές έφτασε, οι ‘’κόποι’’ τους πρέπει να ανταμειφθούν, η αγωνία και το άγχος τόσο των ίδιων όσο και των γονιών και καθηγητών τους βρίσκεται στο απόγειο περιμένοντας την τελική τους ‘’μάχη’’

Περισσότερα

Έλλειψη σιδήρου και διατροφή

Γράφει για τη CFN η Νικολέτα Καψωριτάκη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ,

 

Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι απαραίτητος για τη μεταφορά και αποθήκευση οξυγόνου στους μύες, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, παίζει καθοριστικό ρόλο για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και την καλή διανοητική λειτουργία.

Περισσότερα