Γλυκό ψυγείου με φράουλες

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φράουλες, ώριμες

375 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
36 σαβαγιάρ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
έξτρα φράουλες για σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα 200 γρ. φράουλες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τις φράουλες που έχουμε πολτοποιήσει και χτυπάμε καλά με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μια πλαστική σπάτουλα αφαιρούμε από τα τοιχώματα ότι τυχόν έχει κολλήσει και χτυπάμε ξανά το μείγμα μέχρι να σφίξει.
  • Με το που σφίξει το μείγμα, ρίχνουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το μείγμα μας με τη μορφή γιαουρτιού. Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στο χυμό πορτοκάλι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί 20x30 εκ.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα σαβαγιάρ μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
  • Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά της με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας.
  • Παίρνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και με τον ίδιο τρόπο τα βουτάμε στο χυμό πορτοκαλιού. Στρώνουμε πάνω από τη δόση της κρέμας, κάθετα στα προηγούμενα  σαβαγιάρ και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει το γλυκό μας.
  • Προαιρετικά κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε κομμάτια και βάζουμε πάνω από το κομμάτι που σερβίρουμε.

Πηγή:   Άκη Πετρετζίκη και akispetretzikis.com