Νηστίσιμες καριόκες

 

Υλικά Συνταγής

 

200 γραμ. ζάχαρη

200 γραμ. νερό

2 κ.σ. κακάο

¼ κ.γλ. κανέλα

4 κ.σ. κονιάκ

250 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

150 γραμ. φρυγανιά

Για την επικάλυψη

500 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πρώτα 4 υλικά για τις νηστίσιμες καριόκες σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Τη βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.

Είτε ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ – πατ. Ή κάνουμε τη ζύμη ρολό, όπως το μωσαϊκό, και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.

Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.

Extra Tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι που περίσσεψε από τα μελομακάρονα ή από άλλο γλυκό, σε συνδυασμό με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού. Έτσι θα γίνουν φανταστικές οι καριόκες.

Πηγή: argiro.gr