Ντάγκος με ξινομυζήθρα

 

ΥΛΙΚΑ
8 ντάκοι κρητικοί ή κουκουβάγιες

5 ώριμες ντομάτες
τυρί φέτα χοντροτριμμένη ή ξινομυζήθρα
(σε ποσότητα επιλογής μας)
10 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
κάπαρη
8 ελιές τσακιστές
αλάτι


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Περνάμε για δευτερόλεπτα τον ντάκο κάτω από το νερό της βρύσης.
    • Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Προσθέτουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο,
    λίγη ρίγανη και την κάπαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Μοιράζουμε στους ντάκους το μίγμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη
    φέτα ή την ξινομυζήθρα.
    • Περιχύνουμε τους ντάκους με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και διακοσμούμε
    με τις ελιές.

Πηγή: rethymnoguide.gr