Σπαγγέτι με λαχανικά και αγκινάρες

 

Συστατικά

300γρ. σπαγγέτι Νο 5.

 

1/4 κούπας χυμό λεμονιού.

2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα.

3 μέτρια καρότα ζουλιεν.

1 κονσέρβα 400γρ. καρδιές αγκινάρας.

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

1 μικρή ρίζα φινόκιο σε κομμάτια.

1 κλωνάρι σέλερι σε φετάκια.

Αλάτι και πιπέρι.

2 κουταλιές σουσαμέλαιο.

Οδηγίες

1          Στραγγίζουμε τις αγκινάρες.

2          Ξεπλένουμε και τις ξαναστραγγίζουμε πάλι πολύ καλά.

3          Τις κόβουμε στην μέση.

4          Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού την μουστάρδα διαλυμένη σε 1/3 κούπας νερό τα καρότα τις αγκινάρες το σέλινο το κρεμμυδάκι το φινόκιο το σέλερι αλάτι και πιπέρι.

5          Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

6          Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

7          Αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα λαχανικά.

8          Περιχύνουμε τα λαχανικά με το σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε.

9          Τα σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας από πάνω τους πιπέρι.

Πηγή: masame.gr