Γλυκό Κουταλιού Καρότο

 

Υλικά:

1000 gr. καρότα

1000 gr. ζάχαρη

2 φλυτζάνια νερό

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

2-3 φλούδες πορτοκαλιού

1 κάψουλα βανιλλίνη

Χυμό λεμονιού

Διαδικασία:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό. 

Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.

Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.
Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

Πηγή: funkycook.gr