Χοιρινές μπριζόλες σε μαρινάδα λιαστής ντομάτας

 

Υλικά

2 μπριζόλες χοιρινές

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού

100 γρ. λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

1 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

½ φλ. κρασί κόκκινο (προαιρετικά)

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ευρύχωρο και βαθύ μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη μερίδα του ζωμού, τις λιαστές τομάτες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί και τον βασιλικό.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1-2 ώρες ή για 1 ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις στραγγίζουμε ελαφρά από τη μαρινάδα.

Προθερμαίνουμε μια ψησταριά ή ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 5΄-7΄, από κάθε πλευρά.

Tip:

Προαιρετικά, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά τις μπριζόλες πριν τις ψήσουμε. To ιδανικό συνοδευτικό για τις ψητές χοιρινές μπριζόλες είναι μία δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, όπως για παράδειγμα αγγούρι ψιλοκομμένο, πιπεριές και καρότα.

Πηγή: knorr.gr