Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα

 

Τι θα χρειαστούμε:

120 γραμμάρια μπισκότα βουτύρου τριμμένα

250 γραμμάρια φυτική κρέμα (θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ)

200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

230 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Για το γαρνίρισμα: 100 γραμμάρια πολύχρωμη τρούφα ή 80 γραμμάρια καρύδα

 Πως θα τα κάνουμε:

1)Βράζουμε τα κάστανα και μόλις γίνουν αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν.

2)Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να τα κάνουμε σκόνη.

3)Xτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαν σαντιγί. (Για να δείτε αν είναι έτοιμη μπορείτε να γυρίσετε τον κάδο του μίξερ ανάποδα. Αν η κρέμα μένει σταθερή και είναι σφιχτή τότε είναι έτοιμη.)

4) Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

5) Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων για δύο με τρία λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

6)Σε ένα μπολ τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για ένα βράδυ στο ψυγείο.

7)Την επόμενη μέρα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα στην πολύχρωμη τρούφα ή στην καρύδα. Μόλις τελειώσουμε τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η γαρνιτούρα.

Πηγή: koolnews.gr