Χειρομυλόπιτες

 

Συστατικά

1200 γρ. νερό,
800 γρ. αλεύρι,
300 γρ. σιτάρι αλεσμένο,
50 γρ. μαγιά,
15 γρ. ελαιόλαδο,
5 γρ. μαστίχα,
10 γρ. αλάτι

Για το σιρόπι:
1200 γρ. ζάχαρη,
850 γρ. νερό,
250 γρ. μέλι,
Φλούδα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:
200 γρ. σουσάμι αλεσμένο,
200 γρ. καρύδι αλεσμένο,
10 γρ. κανέλα κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε  αλάτι,  λάδι και  μικρή  ποσότητα μαστίχας την οποία έχουμε κοπανήσει μαζί με λίγο αλεύρι. 

Προσθέτουμε ακόμα, το σιτάρι και το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να "ξεκουραστεί" για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, παίρνουμε, με ένα κουτάλι, μικρές ποσότητες από το μίγμα  και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Εντωμεταξύ, παρασκευάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για 15 λεπτά νερό  με  ζάχαρη, μέλι και φλούδες λεμονιού.

Περιχύνουμε τις πίτες με σιρόπι και προσθέτουμε  κανέλα,  σουσάμι  και  καρύδια αλεσμένα.

Μικρά μυστικά:

Περιχύνουμε τις πίτες με σιρόπι, μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι

Πηγή: destinationcrete.gr