Τηγανίτες με κανέλα και μέλι

 

Υλικά

- ½ φλιτζάνι αλεύρι

Περισσότερα

Σπιτικό απάκι

 

Υλικά

(για τη μαρινάδα του κρέατος)

Περισσότερα

Μαρμελάδα πορτοκάλι

 

Υλικά

1½ κιλό ώριμα πορτοκάλια

Περισσότερα

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

 

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

Περισσότερα

Κιμαδόπιτα σμυρναίικη

 

Υλικά για ταψί Νο 32

2 χωριάτικα φύλλα για πίτα - το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες

Περισσότερα

Πίτσα ρολό

 

Υλικά για τη ζύμη:

Περισσότερα

Πλιγούρι και τραχανάς: Μικροί θησαυροί της ελληνικής κουζίνας

 

Γράφει η Ειρήνη Μαυράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τα χονδροαλεσμένα δημητριακά παίρνουν ξανά μία σημαντική θέση ανάμεσα στα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους στην υγεία του ανθρώπου.

Περισσότερα

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

 

Μια πολύ εύκολη συνταγή για το χειμώνα, ένα κρασί με αρωματικά μπαχαρικά! Είναι γευστικότατο, μας ζεσταίνει και μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ γρήγορα!

Θα χρειαστούμε:
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 
Πως το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε το κρασί και το νερό με τη ζάχαρη (αν προσθέσουμε ζάχαρη) και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Δε θα πρέπει να βράσει, αλλά να ζεσταθεί.

Περίπου 5 λεπτά είναι αρκετά.

Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού/λεμονιού και αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά για vα τραβήξει τα αρώματα.

Σερβίρουμε ζεστό σε κούπες.

Η συνταγή είναι για 5-6 άτομα. 

Πηγή: spitimouspitakimou0.blogspot.gr

 

 

 

Πίσω στην κορυφή

Development & Maintenance by DoubleClick Services
© 2015 e-mesara.gr. All rights reserved.