Ο Έλληνας με σύνδρομο down που έγραψε βιβλίο

 

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Η Παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με σύνδρομο Down , πλησιάζει στις 21 Μαρτίου και   ο 22χρονος Ιωακείμ, μας παραδίδει μαθήματα ζωής καθώς με την αισιοδοξία και τη θετική στάση του απέναντι στη ζωή, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη διαφορετικότητά του και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

 

Στήριγμά του σε αυτή την προσπάθεια η οικογένειά του , η οποία του συμπαραστέκεται σε όλα τα βήματά του και βρίσκεται κοντά του.

Η μητέρα του η κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της το οποίο αν και ήξερε πως είχε σύνδρομο Down, αποφάσισαν με το συζυγό της να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

Μέχρι την ηλικία των 4 χρονών , ο Ιωακείμ σερνόταν κάτω στο πάτωμα και όχι μόνο δεν μιλούσε αλλά δεν μπορούσε να σταθεί και όρθιος. Μέχρι που οι γονείς του αποφάσισαν να τον πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» ,το οποίο τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία νέα ζωή. Αν και δεν ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου,εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του. Με τη βοήθεια , της μητέρας του έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down» με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση ώστε παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα.

Συγχαρητήρια στον Ιωακείμ και βέβαια στην οικογένειά του.

Να είναι πάντα καλά και ενωμένοι και ευτυχισμένοι να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα όνειρα της ζωής τους.

*          Η Μαρία Μαυρουδή είναι Δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών