ΑΡΘΡΑ

Άραγε, ποιος είναι ο καλός δάσκαλος;

 

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Το διάβασα σε κάποιο site, ενδεχομένως οι γνώμες να διίστανται…

Περισσότερα

Δάσκαλοι και επιθεωρητές μιας άλλης εποχής

 

Αυτές τις μέρες σε ένα πάνελ στην τηλεόραση είχαν το λόγο όσοι ήταν επιλεγμένοι από το ΥΠΕΠΘ, για να κρίνουν τους δασκάλους της περιφέρειάς τους. Να τους κρίνουν στο εκπαιδευτικό και γενικά στο έργο εντός και εκτός  σχολείου.  

Περισσότερα

Προθανάτεια ομολογία του Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου

Του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου

Τήν 8η Νοεμβρίου, ἑορτή τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μιχαήλ καί Γαβριήλ καί ὅλων τῶν ἐπουρανίων δυνάμεων ἀσωμάτων, κοιμήθηκε ὁ Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐξελέγη Μητροπολίτης ἐπί Ἀρχιεπισκοπείας Σεραφείμ καί μάλιστα ἦταν ἡ τελευταία ἐκλογή τοῦ μακαριστοῦ ἐκείνου Ἀρχιεπισκόπου.

Περισσότερα

Αποκλεισμένα και φέτος τα σχολεία της Μεσαράς από το μάθημα της κολύμβησης

 

Γράφει η Μαρία Μελεσσανάκη*

Η είδηση για το μάθημα της κολύμβησης πέρυσι στην αρχή της χρονιάς, έγινε δεκτή με έκπληξη, και συγκρατημένη αισιοδοξία για το αν θα είχε επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα,  χωρίς τις ανάλογες υποδομές. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Νομού Ηρακλείου, (από φέτος θα συμμετέχει και η Δ τάξη), με μια και μοναδική πισίνα στο Ηράκλειο.

Περισσότερα

Οι μαθητές δεν είναι σε στρατώνα και ούτε οι Εκπαιδευτικοί στρατιωτικοί

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Καλώντας προχθές σε συνάντηση τους γονείς των μαθητών μου, τους ανέφερα ανάμεσα σε ότι είχα  να τους πως και το εξής: Τα παιδιά, τα οποία εμείς σαν γονείς τα έχουμε καλομαθημένα βρίσκονται σε ένα ελληνικό σχολείο, το οποίο είναι ανοικτό σε όλα τα παιδιά.

Περισσότερα

«Θα το πω στον πατέρα σου»! Ο μπαμπάς ο «μπαμπούλας»

 

Γράφει η Ελένη Χαδιαράκου

«Θα το πω στον πατέρα σου!»! «Κάτσε να έρθει το βράδυ ο πατέρας σου και θα δεις τι θα πάθεις».

Περισσότερα

Μπενίτο Μουσολίνι vs Ιωάννη Μεταξά

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

zzxamiliarakis1

            Η επιστήμη των Διεθνών Σχέσεων «δοκιμάζεται» από πολλές Σχολές Σκέψης.

Περισσότερα

Άμιρ-οι ευθυνών;

 

Του Παναγιώτη Ασημακόπουλου*

Δεν πάει πολύς καιρός που πυροβολούσες (συνώνυμο του «πληκτρολογούσες») πρόθυμα, άνετα και με απίστευτες κατάρες έναν απλό άνθρωπο, τη φωτογραφία του οποίου ανέβασε στο facebook ένας ημιπαράφρονας γραφικός και τον υπεδείκνυε ως βασανιστή ζώων. Απεδείχθη ότι όλα ήταν αποκυήματα της φαντασίας του ημιπαράφρονος καθοδηγητή σου.

Περισσότερα

Γιατί τόσο άγχος για τους βαθμούς;

 

 

Της Όλγας Πατεράκη*

«Μην διαβάζεις εσύ και θα τα πούμε όταν έρθουν οι βαθμοί…», «Αν πάρεις σε όλα άριστα θα σου πάρω το παιχνίδι που ήθελες». Πόσο κοινότυπες ακούγονται αυτές οι φράσει; Τι αντίκτυπο έχουν στα παιδικά μυαλά και στις ψυχές των παιδιών;

Περισσότερα