Εκδήλωση την Κυριακή για τη μεγάλη φωτιά στην Κρύα Βρύση, πριν από 7 χρόνια

 

Μία εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως ήταν η μεγάλη φωτιά στην Κρύα Βρύση, πριν από 7 χρόνια, πραγματοποιείται την Κυριακή 22 Απριλίου, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού.

 

Έχει επίσης σκοπό να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία στο να αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις, που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να αφανιστεί κάθε παραγωγική δραστηριότητα, που θα αναζωογονεί και θα δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και μια νέα αρχή . 

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής: 

  Η εκδήλωση αυτή ούτε δικάζει ούτε αθωώνει, απλά ευαισθητοποιεί την κοινωνία και ζητά την στήριξη της. Μια κοινωνία που αν μείνει απαθής και αμέτοχη είναι καταδικασμένη να αφανιστεί και να παραχωρήσει την θέση της σ αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον της. Σίγουρα σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η προσπάθεια και προσπαθούν να την υπονομεύσουν. Ελπίζουμε και προσπαθούμε να μην τα καταφέρουν, γιατί αυτό θα είναι ήτα, όχι των φορέων που την διοργανώνουν, αλλά ολόκληρης της περιοχής που στην πορεία θα βρει μπροστά της όλα και όλους που τόσα χρόνια την υποβαθμίζουν. Η υποβάθμιση που σχεδιασμένα γίνεται χρόνια τώρα, και έχει σαν αποτέλεσμα  τις πυρκαγιές , την ασυδοσία, την παρανομία και τον εύκολο πλουτισμό, σε βάρος όλων όσων αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο τους, πρέπει και μπορεί να σταματήσει αρκεί να το θελουμε . Καλούμε λοιπόν όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, για να στείλουμε το μήνυμα, ότι εμείς είμαστε εδώ, στηρίζουμε αγαπάμε και θα προστατεύσουμε τον τόπο μας

Στις 23 Μαΐου, στο Εφετείο Χανίων πρόκειται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της μεγάλης και  καταστροφικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στην Κρύα Βρύση και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, τον Ιούλιο του  2011.