Τρέχουν και δεν φτάνουν από το πρωί οι Γιατροί του Κ. Υ. Μοιρών με πολύ σοβαρά περιστατικά…

 

Για το Κέντρο Υγείας έχουμε γράψει και έχουμε ξαναγράψει.

 

Για τη μεγάλη προσφορά των Γιατρών του και την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση.

Για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που διαχειρίζονται καθημερινά που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα ήταν μια ημέρα εξίσου δύσκολη.

Μια ημέρα που Γιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν (έως αυτή την ώρα) τρία διαφορετικά περιστατικά.

Το πρώτο έχει να κάνει με ποδηλάτη τουρίστα ο οποίος ήλθε στην περιοχή μας για να κάνει ποδήλατο, αλλά βγήκε εκτός δρόμου και μεταφέρθηκε στο Κ. Υ. μ πολλαπλά κατάγματα.

Μόλις είχαν ξεκινήσει οι γιατροί να δίνουν τις πρώτες βοήθειες ήλθε ένα δεύτερο περιστατικό από την περιοχή της Δ. Ε. Μοιρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “e-mesara.gr”.

Ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής έκανε αγροτικές δουλείες, όταν ξεκόλλησε ένας βράχος βάρος ενός τόνου και τον πλάκωσε.

Οι γιατροί άφησαν τον ποδηλάτη και έδωσαν μάχη με τον άνθρωπο που είχε καταπλακώσει ο βράχος.

Σε χρόνο ρεκόρ μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρού στο Ηράκλειο και ακολούθως επέστρεψε και μετέφερε και τον ποδηλάτη επίσης στο Νοσοκομείο.

Το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Κ. Υ. Μοιρών τρεις Πακιστανοί που είχαν πέσει με ποδήλατο, κάτω από άγνωστες συνθήκες σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά.

Δόθηκαν και πάλι οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οι δύο (τόσους χωρά το ασθενοφόρο) μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ αυτή την ώρα φτάνει άλλο ασθενοφόρο από το Ηράκλειο στο Κ. Υ. Μοιρών προκειμένου να παραλάβει και τον τρίτο τραυματία και να τον μεταφέρει στο εφημερεύον Νοσοκομείο.

Αυτά τα περιστατικά, μαζί με την καθημερινότητα του Κ. Υ. Μοιρών δείχνουν από τη μια το φόρτο εργασίας που υπάρχει και από την άλλη την επιστημονική κατάρτιση των Γιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετούν σ΄ αυτό και που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά και δύσκολα περιστατικά.

Θα το γράψουμε άλλη μια φορά ότι η Μεσαρά αισθάνεται τυχερή και ασφαλής που έχει ένα Κέντρο Υγείας δίπλα της που προσφέρει πολλά, κάτω από δύσκολες συγκυρίες και συνθήκες…