Τι απέγινε το «Παλατάκι» του Καμηλαρίου;

 

Η «Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Καμηλαρίου» (γνωστό και ψως "Παλατάκι")είναι ένα έργο πνοής για το Καμηλάρι και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ένα έργο που είχε ξεκινήσει έφτασε στα μπετά και στην τοιχοποιία, χρηματοδοτοδοτήθηκε με προϋπολογισμό 300.000,00 €, όμως το έργο απεντάχθηκε και χάθηκε…

Το δημοπρατούμενο έργο είχε συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και έχει εγγραφεί στο Μέτρο 41 του Άξονας 4 και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή!

Πρόκειται για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καμηλαρίου συνολικού εμβαδού 455,74 τ.μ., η οποία και βρίσκεται σε χώρο 2 στρεμμάτων σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του χωριού, με εντυπωσιακή θέα στον κάμπο της Μεσαράς.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της μελέτης το κτίριο θα περιλαμβάνει:

-           την κυρίως αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων στην οποία θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, συνεντεύξεις δεξιώσεις & πάσης φύσεως κοινωνικές; & πολιτιστικές εκδηλώσεις.

-           τους βοηθητικούς χώρους της κύριας αίθουσας; : τα καμαρίνια που θα είναι & χώροι προετοιμασίας καλλιτεχνών - παρουσιαστών, που θα είναι χωριστά ανδρών - γυναικών µε WC & λουτήρα το καθένα εμβαδού 12 τ.µ. περίπου.

-           την αίθουσα υποδοχής µε RECEP110N εμβαδού 48 Τ.µ. περίπου, µε άμεση πρόσβαση στο µπαρ & στην κυρίως αίθουσα

-           την αποθήκη έχει εμβαδό 24 τ.µ. περίπου που θα χρησιμοποιείται για τη φύλαξη αντικειμένων απαραίτητων για τις κάθε είδους εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται.

-           την κουζίνα εμβαδού 25 τ.µ. περίπου που ανήκει στους βοηθητικούς; χώρους

-           τα WC ανδρών και γυναικών & W.C. για A.M.E.A. καθώς και την αποθήκη.

Όλοι οι χώροι του κτηρίου θα διαθέτουν φυσικό φωτισμό και αερισμό, μιας και το κτήριο είναι πανταχόθεν ελεύθερο με εξωτερικά ανοίγματα

Το ερώτημα είναι δυο χρόνια μετά την απένταξη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Το έργο παραμένει ημιτελές και εκτεθειμένο στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Μήπως θα πρέπει να ενδιαφερθεί ο Δήμος και πάλι;

Πρόκειται για έργο πνοής για την περιοχή…